Refleksjonsnotat – digital økonomi og forretningsmodeller

Nå er vi i gang med eksamen i dette kurset og jeg skal i dette blogginnlegget snakke litt om hva jeg har lært i dette kurset og om det er noe av det jeg har lært har noen konsekvenser både for min del eller noen konsekvenser av hvordan samfunnet er i utvikling. Jeg skal også gå inn på noen av temaene som jeg har sett på som mest interessante. Vi nærmer oss slutten på dette kurset som har vært veldig annerledes enn slik jeg har jobbet de andre semestrene. Arne Krokan som har vært vår forleser har gått igjennom mange spennende temaer som jeg ikke visste så mye om. Vi har også fått lære litt om ulike studieteknikker og hvordan man skal jobbe for å oppnå best mulig resultat av arbeidet vårt ved hjelpe av gode og nyttige forelesninger fra Marianne Hagelia.

Hva har jeg lært?

Gjennom dette kurset har jeg fått et bedre innblikk i hvordan den teknologiske utvikling vil påvirke oss i årene som kommer enten vi liker det eller ikke. Selv om jeg har hørt en del om kunstig intelligens fra før, når det kommer til selvkjørende biler og robot-teknologier. Så sitter jeg nå igjen etter dette kurset med en dypere forståelse når det kommer til positive og negative konsekvenser rundt dette. Har også fått en god forståelse i hvordan kunstig intelligens og robot-teknologi ikke kun vil være med på å «stjele» jobber fra mennesker som man har lest så mye om på nettet og slike sider, men det vil også åpne seg for mange nye jobber på bakgrunn av dette. Det var noe jeg ikke helt var klar over. Hovedtemaene Arne Krokan har vært igjennom som jeg synes har vært nyttig og spennende:

  • Kunstig intelligens og robotteknologi
  • 3D-printing
  • VR og AR
  • Hvordan skrive en god forretningsmodell
  • Filterbobler og ekkokammre
  • «Det kompliserte samspillet» teknologi – samfunn – organisasjon
  • Blokkjeder og kryptovaluta

Ved siden av alt dette har vi også fått i oppgave å opprette en faglig blogg som er en av grunnene til at jeg valgte det emne her. Jeg har lenge ønsket å lære meg å opprette en nettside fordi jeg føler det kommer til å komme godt med senere i livet. På denne bloggen har vi fått i oppgave å skrive innlegg hver uke om de ulike temaene vi har lært. Dette er en arbeidsmetode som jeg synes har kommet positivt med. Ved å skrive disse blogginnlegget får man terpet infoen man akkurat har lært og man får også reflektert på en bedre måte.

Hvordan vil dette påvirke samfunnet?

Jeg tror at denne utviklingen vi er i nå gjør at akkurat hvordan samfunnet kommer til å bli påvirket er vanskelig å forutse, men at det er ingen tvil etter det jeg har lært at bedrifter som henger med i denne teknologien kommer til å ha en større sjanse og gjøre det bedre i markedet. Dersom man henger etter i denne digitaliserte verden vi lever i dag, vil man fort bli utkonkurrert av andre konkurrenter.

Ny innovativ tenkning, nye ressurser og ideer blir eksepsjonelt viktig i årene som kommer fremover. Siden samfunnet hele tiden er i endring. Hver dag kommer det nye smarte løsninger og ideer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *