Hvordan bygge opp en merkevare fra ingenting

I dette innlegget skal jeg oversette og forbedre teksten «how to build a brand from nothing» som er skrevet av Hiten Shah. Dette innlegget er egentlig opprinnelig en engelsk tekst som som jeg har valgt å oversette til norsk som en del av mine bogginnlegg. Da er det også verdt å nevne at jeg bruker bilder og tekst som tilhører Hiten Shah.

Det originale innlegget kan du lese her.

Hvordan bygge et merke fra ingenting

I Leo Widrichs første måneder som medstifter av Buffer, skrev han to til tre gjesteblogginnlegg hver dag. Han begynte i selskapet i Januar 2011, og i April hadde han fått merkevaren deres omtalt i over 100 blogger. I løpet av ni måneder hadde de registrert seg over 100 000 tusen brukere.

Folk kaller det Leo gjorde for «innholdsmarkedsføring», «kundeoppkjøp» og «å gjøre ting som ikke skaleres», men det går glipp av det større bilde.

I løpet av ni korte måneder bygget Leo Buffer til et meningsfylt merke!

Viktigheten av merkevare

«Du bygger et merke når du har kommet deg inn i menneskets hode»

Tenk på hvorfor Amazon er så vanedannende – de har lagt seg som en bit i hjernen hos de aller fleste. Når vi tenker på å kjøpe nesten hvilket som helst produkt, er vår første tanke å gå på Amazon og finne den laveste prisen. Jeg vet at jeg kan åpne appen, trykke to ganger og ha den hjemme om to dager.

Tidligere betydde det å bygge et merke at du begynner å få direkte besøkende som ikke er påvirket av andre attributter til nettstedet ditt. Dette er folk som er besøker nettstedet for ingen annen grunn enn at du allerede ligger i bakhode deres. De hadde en tanke som førte til at de besøkte nettstedet ditt.

På lang sikt betyr dette at merkevaren din sprer seg. Ettersom du har en plass i folkets hoder, tenker folk på deg som igjen fører til at de vil snakke om deg til sine venner og bekjente.

Derfor er det viktig å bygge merkevaren din. Det er det som får deg ut av tredemøllen med å «gjøre ting som ikke skaleres» og får deg til virkelig vekst.

For å bygge merkevaren din fra ingenting, trenger du to ting: gode nyheter og repetisjon.

Nyhet

Se verdien av å være ny, original eller uvanlig.  

Siden 1999 har 37signals blogget om hva de gjør, hvorfor de gjør det, og hvordan de tenker å bygge sin virksomhet. Da de startet med dette, var det en veldig uvanlig ting å gjøre. Det var ingen andre som delte hvordan de balanserte det å bygge merkevarene sine med rådgivning, eller hvordan de gjorde A / B – tester for SaaS-virksomheten.

De er pionerer i SaaS for hvordan man skape en nyhet rundt merkevaren ved å dele, utdanne og hjelpe andre mennesker med å lære.

Slik definerte vi nyheten for merkevaren vår tidlig på KISSmetrics:

Vi vil dele alle og alles markedsføringsanalyseinnhold, så lenge det var av høy kvalitet og virkelig nyttig.

Vi definerte merkevaren vår ved å være nyttig, og det gjorde twitter-kontoen vår til et sted for markedsførere hvor de kunne lære mer om analyse. Over tid vokste vår Twitter-konto til 200 000 + mennesker, hvor alle var 100% organiske, uten å bruke en eneste krone.

Slik definerte Leo nyhet for Buffer´s merkevare:

Hvordan gjøre det bra på Twitter, med eller uten Buffer.

Over tid la de til flere nyheter i merkevaren som førte til at de skilte seg mer ut med deres vitenskapelige tilnærming til lykke og produktivitet, samtidig som de hadde radikale tilnærming til selskapets åpenhet. De var i stand til å holde den nyheten frisk og få den til å vare, på bakgrunn av at den kom fra et autentisk og ekte sted.

For å bygge et merke, kan du ikke bare snakke om nyheter. Du må faktisk sette den i praksis og skape en ny opplevelse for mennesker.

Gjentakelse

For å skape en plass i hjernen til noen, må du først komme i hode på dem og sørge for at du er der for å bli. Du trenger å repetere helt til de ikke klarer å glemme deg.

«Innholdet» i «innholdsmarkedsføring» er nøkkelen her:

Innholdet kan være en Tweet, et Facebook-innlegg, et bogginnlegg eller noe som kan produseres og distribueres gjentatte ganger.

Kraften til innholdet er at det kan skaleres, både når det gjelder det uendelige antallet mennesker som kan konsumere et enkelt innhold, og de utallige måtene innholdet kan pakkes og produseres på. Den skalaen er det som skaper repetisjon som gjør merkevaren.

Når Leo snakker om sin bloggstrategi for gjestene, understreker han viktigheten av å «velge kvantitet fremfor kvalitet». Sett annerledes:

Folk overvurderer ofte stoffets substans og undervurderer merkevaregjentagelsen

Leo holdt stoffet smalt og sentrert helt og holdent hvordan man gjør det bra på Twitter. Han satte fokus på repetisjon og la ut over 150 gjesteposer, og det var det som gjorde Buffer til en autoritet på de beste måtene å bruke Twitter.

På Quick Sprout bygde vi et merke gjennom min medstifter Neil Patel. De satte nesten identiske bilder av ansiktet til Neil Patel på forsiden, på siden på bloggen, på Twitterkontoen hans og på hans personlige nettsted samt flere steder. All den repetisjonen legger opp til å gjøre et minneverdig inntrykk og skjære ut en plass i folks hoder.

Flere eksempler på repetisjon som bygger merkevaren

Hos AdEspresso drikker hvert lagmedlem espresso av de samme koppene. De bruker også de samme bildene på tvers av Facebook – og Twitter profilene sine.

Medstifter Armando Biondis forklarer at «frekvensen med lav intensitet om bygger merkevaren og tillit», han krediterer dette på bakgrunn av at de gikk fra 0 til 1 million dollar i årlig rekruteringsinntekt.

På ReadMe legger de «uggleoppstartmaskoten» sin overalt på nettstedet, de bruker den i alle SoMe-kanaler og når de kommuniserer med kunden, samt at de har den overalt på kontoret. De gjør det også morsomt.

Den beste måten å bygge et merke på begynner med deg

Når du begynner fra ingenting, er du det beste merket du kan bygge for din virksomhet. Dette er «lekeboken» som fikk folk som Jason Fried, Neil Patel og Leo Widrich til å bygge både personlige merker og selskapets merkevare fra bunnen av.

  • Nyhetene er basert på det som inspirerte deg til å starte virksomheten
  • Tidlig i fasen er repetisjon lett fordi du kan rette det mot deg selv og din historie slik du ønsker. Folk liker historier, og de vil alltid høre om hvorfor du startet virksomheten din.

Når du gjør det, vil du samle den kollektive stammen rundt deg, og du vil begynne å ta en plass i folks hoder. Gjennom repetisjon og opprettholdelse av nyhetene kan du skjære ut større og større plass i folks hoder.

Før du vet ordet av det, tenker folk atferdsmessig på deg og din virksomhet. Fordi de tenker på deg, snakker om deg og deler produktene dine med vennene sine.

Å bygge et merke handler om mer enn å gi ut gratis «swag» med logoen din. Det handler om å lage historier. Produktet og firmaet ditt eksisterer for å gjøre jobber for kundene dine og hjelpe dem med å lykkes.

Det er flere verktøy og produkter i SaaS i dag enn noen gang før. For hver jobb som trenger å gjøres, er det mange verktøy som fyller plassen. Til syvende og sist er merkevaren din det som skiller bedriften og produktet ditt i hode til kundene dine. Merkevare er det du trenger å fokusere på for å kunne konkurrere i dagens overfylte markeder.

Kilder:

Hinten, Shah. u.d. Funnet Mai 2021, 10.05. https://hitenism.com/build-brand/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *