Hvilke markedsføringskanaler burde bedriften din benytte seg av?

I dagens bogginnlegg skal jeg snakke litt om hvilke digitale markedsføringskanaler jeg synes bedrifter og organisasjoner burde benytte seg av i 2021. Sosiale medier er en viktig ressurs for moderne bedrifter og organisasjoner. Rundt halvparten av verdens befolkning er på sosiale nettverk, og det blir derfor utrolig viktig for deg og din bedrift å vite hvordan du skal nå ut på disse kanalene på en god måte. Det er en av de beste metodene å nå ut til flest mulig på. Bruker du verktøy for sosiale medier kan du derfor jobbe mer effektivt med markedsføringen din.

En årsak til at sosiale medier er en god markedsføringskanal er at det er med på å skape direkte kontakt mellom bedriften din og kundene dine. Her vil derfor kundene ha mulighet til å jevnlig holde seg oppdatert på din bedrift og nyheter.

Sponsored image

Hvorfor ta i bruk E-postmarkedsføring i 2021?

E-postmarkedsføring er en av de mest effektive måtene å levere personlige meldinger til både potensielle kunder og de som allerede er kunder. Du vil også her nå ut til et stort antall kunder til svært lave kostnader.

Derimot har «spamming» gjort E-postmarkedsføring mye mindre innbringende enn det pleide å være, med 80% av all markedsføringsepost som gikk direkte inn i spam-mappen. (Soodan, 2021) Likevel ser vi at denne formen for markedsføring er en av de kraftigste kanalene som er tilgjengelig for markedsførere. Dette på bakgrunn av at du er nøye på å samle en E-postliste som består av folk som trenger produktene eller tjenestene dine, er du garantert en sunn konverteringsfrekvens og sunn avkastning på investeringen din.

E-post er fortsatt en nokså desentralisert plattform. Ved E-postmarkedsføring er det mye mindre sensur, dersom du sammenligner med store plattformer som Facebook, Twitter, Instagram og andre sosiale plattformer. Disse store plattformene har mye mere kontroll over kontoen din enn man skulle ha ved E-postmarkedsføring. Noe som gir en liten fordel ved å ta i bruk en slik markedsføring. Som nevnt tidligere er E-post fortsatt en av de kostnadseffektive kanalene for annonsører. Kostnadene ved å kjøre reklamekampanjer på Google, Faceboock osv. øker gradvis, det gjør det derimot ikke ved E-postmarkedsføring.

Hvorfor ta i bruk sosiale medier i 2021?

Vi mennesker er vanedyr, og er det en vane vi alle kan innrømme å vedta, er å bruke en god del tid på sosiale medier. Du vet at det allerede er et stort publikum på disse plattformene, og det blir derfor utrolig med markedsføring på sosiale medier. Her vil da potensielle kunder kunne se merkevaren din og bli engasjert på en plattform som føles som «hjemme». Dette vil føre til økning i merkevarebevissthet og trafikk på nettstedet ditt.

En annen betydelig fordel er mangfold av publikum på disse plattformene. Denne variasjonen gjør det viktig for bedrifter å ha en sterk tilstedeværelse på sosiale medier. Det blir her viktig for din bedrift å finne ut hvilke plattformer som er de mest nyttige for din bedrift og markedsføringsplan.

Facebook

En statistikk fra Ipsos viser at det er nesten 3,5 millioner nordmenn som benytter seg eller har en Facebook-profil. Facebook blir derfor den sosiale kanalen som flest nordmenn benytter seg av. Ved å ta i bruk denne kanalen når du skal markedsføre bedriften din, vil du her potensielt ha mulighet til å nå ut til de aller fleste i Norge. Dette vil jeg si er hovedgrunnen til at bedriften din skal benytte seg av Facebook. Bedriften kan opprette en side om firmaet for å for eksempel dele nyttig informasjon, nyheter eller bare for å gjøre seg mer synlig.

Ønsker du at bedriften din skal nå ut til et enda større antall mennesker kan man benytte seg av «Facebook for business» Her vil bedriften ha enklere mulighet til å gjøre kampanjer mer synlig og nå ut til enda flere ikke eksisterende kunder. En annen stor markedsføringskanal som man burde benytte seg av i 2021 er Instagram. Du vil her ha muligheten til å gjøre bedriften din enda mere synlig.

Bilde hentet fra: https://www.ipsos.com/sites/default/files/ct/publication/documents/2021-04/Ipsos%20SoMe-tracker%20Q1%2721.pdf

Instagram

Dette er også en markedsføringskanal som jeg vil anbefale bedrifter å benytte seg av i 2021. Her vil de ha mulighet til å fronte bedriften på ulike måter. Statistikk fra Ipsos viser at det er 2,6 millioner nordmenn som benytter seg av denne kanalen. Som Facebook, ser vi også her hvor nyttig denne kanalen kan være for å gjøre bedriften mer synlig. Instagram har en fordel ovenfor andre sosiale medier ved å benytte seg av den visuelle delen av tjenesten eller produktet ditt.

Video, bilder og illustrasjon er flott innhold for denne sosiale medieplattformen, men markedsføringsstrategien din vil til slutt avgjøre hvilken type innhold du skal publisere og hvor ofte du skal legge den ut. Her blir det viktig å legge en strategi for hvordan du vil at publikum skal oppfatte den «visuelle» siden av bedriften din. Gjør du dette på en god måte, vil du her nå ut til et stort publikum som for håpentligvis skal hjelpe bedriften din å vokse.

Bilde hentet fra: https://www.ipsos.com/sites/default/files/ct/publication/documents/2021-04/Ipsos%20SoMe-tracker%20Q1%2721.pdf

Disse to sosiale kanalene er nyttige å ta i bruk fordi det kan spare bedrifter og organisasjoner både tid og penger. Annonsering på Facebook gir svært målbare resultater, og det er lett å følge med på hvordan det går med hver enkelt annonse. mens derimot på Instagram vil du da ha mulighet til å vise litt mer av bedriften sin personlighet i et visuelt uttrykk.

Kilder:

https://www.ipsos.com/sites/default/files/ct/publication/documents/2021-04/Ipsos%20SoMe-tracker%20Q1%2721.pdf

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *