Hvordan komme igang med Google Analytics

Da er vi endelig igang med siste delen av kurset i Digital Markedsføring. Som i alle andre delene skal vi også her skrive to blogginnlegg i uken. Gjennom semesteret har vi fått i oppdrag å gjennomføre ulike kurs som ikke bare skal hjelpe oss dette semesteret, men også forhåpentligvis i resten av arbeidslivet vårt. Noen av kursene vi har vært igjennom er om Google Analytics, hvor vi skal gjennom tre ulike sertifiseringer hos Google Analytics:

  • Google Analytics for beginners
  • Google Analytics individual Qualification
  • Google Analytics for Power Users

I dette blogginnlegget skal jeg skrive en enkel innføring i hvordan man skal komme igang med Google Analytics. Jeg har tatt utgangspunktet i «The absolute Beginner`s guide to Google Analytics» av Kristi Hines.

Google, Analytics, Seo, Søk, Motoren, Optimalisering

Hvorfor trenger du Google Analytics?

Hvis du ikke vet hva Google Analytics er, eller dersom du ikke har innstalert det på nettstedet ditt kan det være lurt å faktisk lese seg opp/ gjennomføre noen sertifiseringer om Google Analytics. Selv om det er vanskelig å tro, er det fremdeles flere ulike nettsteder som ikke bruker Google Analytics eller en annen form for analyse for å måle trafikken på deres nettsted. Hvorfor trenger du det, hvordan du får det, hvordan du bruker det og hvordan det skal være med å løse dine vanlige problemer er noen av spørsmålene man kan få svar på gjennom de ulike sertifiseringene.

Har du en blogg? eller en annet type nettsted? hvis svaret er ja, enten det er til personlig bruk eller at du bruker det til forretninger har du virkelig bruk for Google Analytics. Under kommer noen av mange spørsmål du kan få svar på ved hjelp av Google Analytics:

  • Hvor mange besøker nettstedet mitt?
  • Hvor bor de besøkende?
  • Hvilke markedsføringstaktikk fører mest trafikk til nettstedet mitt?
  • Hvilke sider på nettstedet mitt er de mest populære?
  • Hvor mange besøkende har jeg konvertert til potensielle kunder eller kunder?

Hvordan installere Google Analytics?

Første du trenger er en Google Analytics-konto. Hvis du har en primær Google-konto som du bruker til andre tjenester som Gmail osv. bør du konfiguere Google Analytics ved hjelp av denne Google kontoen. Dersom du ikke har dette, kan du enkelt opprette en ny konto. Det kan være lurt å ha en Google-konto du planlegger å ha for alltid, og som bare du har tilgang til. Du kan alltid gi tilgang til Google Analytics til andre mennesker på veien, men du vil ikke at neon andre skal ha full kontroll over den. Nå skal jeg vise ulike trinn man må gjennom:

  1. Sett opp en konto og egen eiendom

Når du har en Google-konto, kan du gå til Google Analytics og klikke på Logg på Google-Analytics knappen. deretter blir du møtt med de tre trinnene du må ta for å konfiguere Google Analytics. Etter at du har klikket på registrer deg – knappen, vil du fylle ut informasjon om nettstedet ditt. Hos Google Analytics kan du ha opptil 100 Google Analytics-kontoer under en Google-konto. Man kan også ha 50 nettsideegenskaper under en Google Analytics-konto, og du kan ha opptil 50 visninger under ett nettsted.

2. Innstallere tracking-kode

Når du er ferdig med å sette opp en egen konto, klikker du på Get Tracking ID-knappen. Du vil her få en Popup med vilkår for Google Analytics, som du må godta. Deretter vil du få Google Analytics-koden din. Dette må installeres på hver side på nettstedet ditt. Installasjonen vil være avhengig av hva slags type nettsted du har.

Hvis du har et nettsted bygget med HTML-filer, vil du legge sporingskoden før </head> – koden på hver av sidene dine. Dersom du har en Shopify e-handlesbutikk, vil du gå til innstillingene for nettbutikken og lime inn sporingskoden din der det er spesifisert.

3. sett opp nettstedssøk

En annen ting du kan konfigurere veldig raskt som vil gi deg verdifulle data på veien er «Site Search.» Dette er for etthvert nettsted med et søkefelt på

4. Legge til flere kontoer og eiendommer

Hvis du vil legge til en ny Google Analytics-konto, kan du gjøre det ved å gå til administratormenyen, klikke på rullgardinemenyen under kolonnen Konto og klikke på koblingen «opprett ny konto»

På samme måte, hvis du vil legge til et nytt nettsted under Google Analytics-kontoen din, kan du gjøre det ved å gå til administratormenyen, klikke på rullgardinmenyen under kolonnen eiendom og klikke på lenken «opprett ny eiendom»

5. Se Google Analytics data

Når du begynner å få inn god deler med data, kan du begynne å lære om trafikken på nettstedet ditt. Hver gag du logger på Google Analytics, blir du ført til rapporten om målgruppeoversikten. Dette er den første av over 50 rapporter som er tilgjengelig for deg i Google Analytics. Man kan også tilgang til disse rapportene ved å klikke på rapportering-lenken øverst.

Det finnes mange gode fordeler ved å ta i bruk Google Analytics som et webanalyseverktøy. Og nå som du har fått en liten innføring i hvordan du skal installere og koble til Google Analytics vil jeg anbefale deg å gjøre ulike sertifiseringer for at du skal bli enda tryggere på hvordan du skal samle inn data som skal hjelpe deg med å utvide virksomheten din til et neste nivå.

Kilder:

https://moz.com/blog/absolute-beginners-guide-to-google-analytics

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *