How to: Google Ads

I denne ukens blogginnlegg skal jeg lage en How To – artikkel steg for steg for hvordan man skal lage en kampanje i Google Ads. På bakgrunn av dette skal jeg ta i bruk min egen nettbutikk som vi har utviklet i Del 3 av Digital Markedsføring. Men først hva er Google Ads?

Hva er Google Ads?

Google Ads Google sitt fungerende annonsesystem. Her kan man som annonsør nå personer som aktivt leter etter dine produkter og tjenester ved bruk av søkeord, eller nå personer som kan tenkes å være interessert i hva du tilbyr basert på tidligere atferd og interesser. I google Ads har man også mulighet til å sette opp søkeannonser, shopping-annonser, Youtube-annonser, Gmail-annonser, banner-annonser. Som du kan se finnes det altså utrolig mange forskjellige annonsemuligheter i Google Ads. Google Ads er altså et komplekst annonseverktøy med utallige muligheter. Så hvordan fungerer egentlig Google Ads?

Annonsering skal lønne seg, og ved hjelp av Google Ads har du en unik mulighet til å målrette deg mot de som aktivt leter etter produktene dine i søkemotoren Google. Hvilke ord søker en potensiell kunde på i Google hvis personen får en interesse for produktet ditt? Når du har avdekket dette, gjennom en søkeordsanalyse og interne diskusjoner, setter du opp annonser på disse søkeordene. Annonsene dine vil du derfor skreddersy til søkeordet og annonsene vil vises over de «vanlige» søkeresultatene. (Synlighet, 2020)

Slik setter du opp en kampanje i Google Ads:

Steg 1:

Det første du må gjøre er å velge om du må registrere en ny Google Ads – konto, eller om du tar i bruk en allerede registrert Google konto. Jeg velger her å trykke på «Ny Google Ads-konto».

Steg 2:

Etter å ha opprettet en kampanje, er det neste du må gjøre å velge deg et hovedmål for annonseringen. Her er det tre ulike kategorier du kan velge mellom, og det blir viktig for deg å finne ut hva som passer best til deg eller din bedrift.

Steg 3:

Neste steg omhandler om du betjener kunder i området ditt? Her velger du da etter hvor du eller din bedrift betjener kundene deres. Ettersom jeg og min bedrift hovedsakelig betjener kunder over nettet velger jeg å krysse av på dette.

Steg 4:

Neste steg er enkelt og greit kun å oppgi bedriftsnavnet ditt.

Steg 5:

Hvilken nettside sendes folk til når de klikker på annonsen din? Her tar du altså å fyller inn nettsiden din.

Steg 6:

Etter du har skrevet inn nettsiden din vil google gjennomsøke nettstedet ditt. Dette vil ta noen sekunder, før du i neste steg vil bli vist hvordan besøkende vil se nettstedet til din bedrift enten på mobilenhet eller datamaskinen etter de har klikket på annonsen.

Steg 7:

Nå får du beskjed om å skrive inn en annonsetekst. Her er det lurt å skrive inn kort og enkelt om hva dere hovedsakelig driver med eller selger. Dette må også være en innbydende tekst som skal være med på å engasjerer leseren. Du vil også ha mulighet til å huke av på vis en ringeknapp i annonsen din.

Steg 8:

Legg til et søkeordtema: Slik at det kan finnes samsvar mellom annonsene din og brukeres søk. Her er det lurt å skrive korte ord/stikkord som beskriver ditt produkt eller din tjeneste. Det vil også komme opp foreslåtte søkeordtemaer.

Steg 9:

I neste steg har du mulighet til å huke av på hvilke steder du vil at annonsen din skal rette seg mot. Dersom du ikke ønsker å dekke et alt for stort området, har du her muligheten til å regulere dette. Ønsker du kun å annonsere i Oslo eksempelvis, er det ikke nødvendig å annonsere i hele Norge. Min bedrift er hovedsakelig kun i Oslo, så jeg har også valgt å rette meg inn her.

Steg 10:

Fastsett et budsjett du kan oppnå de ønskede resultatene med. Du betaler her bare for når folk klikker på annonsen din, ikke når annonsen vises. Du har også mulighet til å angi hva du maksimalt er villig til å betale for hvert klikk. Du kan også stoppe kampanjen når du måtte ønske og er ikke bundet til å bruke et minimumsbeløp. Du har også mulighet til å angi eget ønsket budsjett.

Steg 11:

Nå når du nærmer deg slutten og har vært igjennom alle stegene. Kommer det en mulighet til å se over kampanjen og sjekke at alt stemmer.

Steg 12:

Siste steget i prosessen er å bekrefte betalingsopplysningene og sende inn. Du må også fylle inn andre ulike opplysninger.

Kilder:

https://synlighet.no/blogg/fungerer-google-adwords/

Skjermbildene er selv tatt fra Google Ads.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *