Case for Amnesty

I dette blogginnlegget har jeg søkt som markedsføringsspesialist I Amnesty International Norge. Og jeg skal nå lage et case for et hypotetiske og relevant jobbintervju.

Amnesty og Digitale kanaler

Jeg kan se at Amnesty hovedsakelig tar i bruk Facebook og Instagram som sine hovedkanaler, her har de også mange følgere på begge kanalene så det skal være enkelt for dem å nå ut til samfunnet. Men de tar også i bruk andre sosiale kanaler som Youtube, Twitter og nylig Tiktok for å spre sitt budskap. Ved flittig bruk av disse kanalene vil de også enkelt kunne nå ut til en større gruppe, og når du varierer på de sosiale kanalene vil du også nå ut til flere ulike alderstrinn. Facebook som jeg vil si er hovedkanalen tar de i bruk underskriftskampanjer for å skape et engasjement blant sine følgere. På Instagram derimot deler de ulike bilder og videoer, både litt morsomme videoer og noen litt mer seriøse, samt fra ulike arrangementer Amnesty har rundt om kring. På Instagram har de et flittig bruk av «hashtags», dette for å skape et større fokus rundt de dagsaktuelle temaene.

Åpne bilde

Målet til Amnesty er jo å spre budskapet sitt og belyse samfunnet rundt viktige saker i dagens samfunn. Noe jeg har lagt merke til at de er spesielt gode til er å knytte bilder og videoer opp mot hverandre. Dette skaper et sterkt visuelt inntrykk hos leserne.

Kundereisen starter fra en kunde sitt perspektiv med at man leser et innlegg enten om det er på Facebook eller Instagram. Så blir hovedmålet for Amnesty å få kunden til enten skrive under på en underskriftskampanje eller bli en giver. Etter at kunden har «kjøpt» blir det viktig for Amnesty å fortsette å gjøre seg synlige, for å eventuelt få flere donasjoner. Det blir her viktig med både god E-postmarkedsføring og markedsføring på de ulike sosiale kanalene.

Måling og Analyse av Trafikk

Amnesty burde måle og føre hvor mye trafikk de mottar i løpet av en uke eller per dag. Det vil også være essensielt for dem å ha noen mål å strekke seg etter. Ved å ta i bruk Google Analytics vil det være en enkel måte å måle dette på. Her får du mye nyttig informasjon samt informasjon for å vise hvordan du skal jobbe videre. Her vil de ha muligheten til å måle ulike ting som:

  • Hvilke kanaler fungerer best
  • Hvor kommer kundene fra
  • Hvor skapes det mest engasjement
  • hvilke ulike kampanjer gir mest klikk

Ved hjelp av slik måling vil de hele tiden ha muligheten til å forbedre og eventuelt endre på måten de markedsfører seg selv på. Ettersom Amnesty er et veldedig arbeid er det essensielt viktig for dem å få inn donasjoner og annen hjelp for å fortsette deres arbeid. Derfor vil det også kunne være lurt å følge med på hvor mange som støtter og sender inn donasjoner.

Organisk søk og SEO

Ettersom Amnesty som nevnt tidligere er en veldedig organisasjon er det utrolig viktig for dem å være godt synlige på alle mulige sosiale kanaler. Dersom man søker «veldedig organisasjon menneskerettigheter» på Google synes jeg Amnesty hvertfall burde være på en topp 5 øverst, det gjør de med andre ord ikke. De kommer ikke før plass nr. 7 noe jeg synes de burde jobbe mot å forbedre seg. Her kan man eventuelt ta i bruk ulike verktøy fra Google for å komme seg høyere og gjøre seg selv mer synlig.

Derimot om du kun bruker søkeordet «Amnesty» på Google ser man at de er godt synlige og at det er enkelt å finne frem til ulike saker og ting om Amnesty. Derfor vil jeg si at Amnesty burde jobbe med søkeordene sine for å gjøre seg like eller mer synlig enn sine «konkurrenter»

En tanke om “Case for Amnesty

  1. Veldig bra skrevet, jeg lurte bare på hvorfor du mener at key-word planner i Google Ads ikke er nødvendig for Amnesty?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *