«How to» – Markedsføring på instagram

Sosiale medier spiller en sentral rolle kommunikasjonen og markedsføringen for mange bedrifter i dagens samfunn. Hvilke som er viktigst å benytte seg i de ulike situasjonene, og på hvilken måte, er i stadig endring, og det å være nysgjerrig og oppdatert er viktige egenskaper for en digital markedsfører. I dette blogginnlegget skal jeg skrive en «How to» – artikkel for hvordan du på best mulig måte kan markedsføre deg eller din bedrift på Instagram.

Hvem bruker Instagram?

Sammenlignet med mange sosiale kanaler er Instagram en visuell plattform hvor brukere kan legge ut bilder, lete etter inspirasjon, underholdning eller markedsføre seg selv på. I Norge kan vi se på bilde under at antallet som bruker Instagram er stor, med over 2,5 millioner brukere som har en Instagram-profil. På bakgrunn av dette ser vi da at det kan være veldig lurt å markedsføre bedriften sin på Instagram for å gjøre seg mer synlig. Bilde under kan du se statistikk fra første kvartal i 2020.

Hvordan markedsføre bedriften din?

Bytte til en bedriftskonto: Det som kan være lurt å gjøre før du begynner å tenke på Instagram-markedsføringsplanen din er å bytte til en bedriftskonto. Det er nokså enkelt å bytte fra nåværende profilen din, til en bedriftskonto. Ved å knytte profilen din opp som en bedriftskonto vil følgere eksempelvis ha mulighet til å enkelt trykke på kontaktknappen for å komme i kontakt med deg rett fra Instagram-siden din, akkurat slik de ville gjort på nettstedet ditt.

En bedriftskonto lar deg også lage og publisere Instagram-annonser uten å måtte bruke Facebooks annonseringsverktøy. Dette kan du også bruke til å analysere og forstå «publikum» slik at du eventuelt kan foreta endringer eller at du ser hva du gjør riktig.

Bruk av stories: Stories vil si bilder/tekst som du publiserer som forsvinner etter 24 timer. Dette er noe som har blitt veldig populært, og spesielt hos Instagram og Snapchat. Du vil her ha en annen måte å snakke med målgruppen på, enn kun å benytte deg av å legge ut innlegg. Her har man muligheten til å ikke være så formell, men heller leke deg litt mer med eventuelle emojies osv. Som en bedrift kan det være lurt å dele stories av ulike nyheter, nye produkter etc.

🥇 How to save and highlight an Instagram story - 🥇 Buy Followers |  Creapublicidadonline 🥇 🥇
Instagram Stories

Hashtags#: Hashtags er noe som startet hos Twitter, men har også blitt en stor del av Instagram. Ved å benytte seg av ulike Hashtags vil du gjøre ordet søkbart og klikkbart. Dersom du benytter deg av gode relevante Hashtags til hva du legger du vil mennesker som følger andre relevante hashtags ha muligheten til å komme seg over innleggene dine uten at de har vært inne på profilen din først. Innleggene dine vil da dukke opp i feeden til de som følger relevante Hashtags, noe som gjør deg og din bedrift mere synlige.

Geotagging: Geotagging er også er verktøy som du og din bedrift burde benytte seg av. Hvis du tagger bildene dine med eksempelvis et sted vil du ha muligheten for at brukere som er på utkikk på det stedet, kan ramle over innlegget ditt. Også eventuelt liker de det de ser, og velger deretter å følge deg, handle i nettbutikken din eller besøke butikken din fysisk dersom man har det.

Analyse: Som med alle andre sosiale kanaler dersom du ønsker som bedrift å forbedre deg, er det viktig å analysere hva som går bra og hva som går dårlig med den digitale markedsføringen din. Gjør mer av det som fungerer og mindre av det som ikke engasjerer. Da vil du uten tvil gi din instagram-konto en liten «boost». Det kan være lurt at man setter opp en strategi hvor man først tenker over hvordan du vil at din tilstedeværelse i kanalen skal være. Du burde også tenke på hvordan målgruppe du sikter mot, å tilrettelegge strategien din deretter.

Post kontinuerlig og ha en tydlig visuell profil: Til slutt vil jeg anbefale å ha en tydelig visuell profil. Hvordan bedrift er dere? og hvordan vil dere fremstå? Det finnes mange ulike måter å forme din layout på, og finn den som passer din bedrift best. Skal du først ha din bedrift på Instagram vil jeg anbefale å poste innlegg og stories kontinuerlig, gjør deg hele tiden synlig og skap et engasjement hos leserne. Sørg for å ha en «rød tråd» gjennom innholdet siden bilder og video dominerer mer enn tekst på Instagram, er det viktig å skape et godt førsteblikk.

Kilder:

https://neilpatel.com/blog/instagram-marketing-tips/

https://www.dikom.no/blogg/hvordan-bruke-instagram-i-markedsforing

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *