Hvordan vil Digital markedsføring utvikle seg i tiden som kommer?

Digital markedsføring er i stadig rask endring, og har endret seg mye de siste tiårene. Og det er uten tvil mange flere endringer vi vil se fremover. I dette blogginnlegget skal jeg skrive om hvordan jeg selv, samt basert på forskning tror digital markedsføring kommer til å endre seg. Er dette noe vi som studenter kommer til å se noe av etter Høyskolen Kristiania, eller tar det enda flere år før vi eventuelt vil se en stor endring?

Sosiale plattformer har endret hvordan bedrifter bedriver annonsering for sine produkter og sin bedrift, og kunstig intelligens gjør jobben med å samle kundenes shoppingvaner enda enklere for de som driver med markedsføring. Disse verktøyene er store grunner til hvordan man ser at digital markedsføring er i endring, og nye verktøy i fremtiden vil fortsette å endre digital markedsføring i tiden som kommer. Jeg skal nå se på noen av måtene digital markedsføring kommer til å endre seg i fremtiden.

Kunstig Intelligens og Automatisering

Ved hjelp av Kunstig intelligens eller AI vil markedsførere ha muligheten til å samle inn enorme store mengder data. De vil også raskt ha muligheten til å analysere disse dataene om hver forbruker. Ved å analysere forbrukeradferden har markedsførere mulighet til å bestemme hvor de skal finne publikum på nettet, hvordan de skal samhandle med kundene og hvilke anbefalinger de skal gi til hvilken tid. På denne måten har de mulighet til å «kontrollere» og påvirke forbrukerne mye mer enn før. Et eksempel på dette er streamingtjenester som bruker denne teknologien for å anbefale hvilke filmer eller serier de skal se når forbrukeren er ferdige med sin ukentlige binge.

Chatbots

Chatbots fungerer som virtuelle assistenter for forbrukere som kan brukes til å nå ut til kunder eller svare på spørsmål deres. Sånn som utviklingen er har de nå mulighet til å svare på kundenes mest grunnleggende spørsmål og til å med i noen tilfeller delta i menneskelige samtaler for å forbedre kundeserviceopplevelsen.

Vlogging

Vlogging, eller videoblogging er også noe som har blitt veldig populært de siste årene. Dette verktøyet er også i stadig økning og det blir derfor utrolig viktig for bedrifter å følge med på disse trendene for å skape gode relasjoner med kundene og større engasjement fra kundene.

Annonser som kan kjøpes/sosial handel

Det er når forbrukere kjøper produktet direkte gjennom annonsene dine på sosiale medier, uten å måtte forlate appen. Målet er å skape færre trinn for forbrukerne og redusere sjansene for at de vil forlate salget. Nå er bedrifter ikke begrenset til å bare vise produktene sine på innlegg på sosiale medier for forbrukerne å bla gjennom, men de kan gjøre salget direkte til dem med innlegg som kan handles.

Basert på disse trendene og nye verktøy, vil digital markedsføring i fremtiden være enklere for både markedsførere og forbrukere. AI gjør det lettere for markedsføringseksperter å analysere forbrukernes shoppingvaner, og nye verktøy gjør det stadig lettere for kunder å enten bare spørre hva de leter etter, eller klikke på et bilde for å kjøpe det akkurat nå

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *